Η ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΦ80

Η ακαδημίες του Ρουφ-1980 λειτουργούν από το 1984 με στόχο την διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, και της [κολύμβησης η οποία σταμάτησε να λειτουργεί το 1999]και από το 2014 την ακαδημία του Τένις…

Σκοπός της λειτουργίας μας είναι εμπεριστατωμένη προγραμματισμένη και με συνέπεια  δουλεία τα παιδιά της ακαδημίας να μάθουν τα μυστικά των αθλημάτων να ψυχαγωγηθούν με οργανωμένο πρόγραμμα να κάνουν φίλους να μάθουν να συνεργάζονται, μαθαίνοντας συγχρόνως το αγαπημένο τους άθλημα. Να δημιουργήσουν παρέες, να ξεφύγουν από την πίεση του σχολείου και μέσα από το άθλημά τους να αποκτήσουν αθλητική συνείδηση και παιδεία..

Η πειθαρχία και η συνέπεια γίνονται βιωματικά τρόπος ζωής κάθε παιδιού..

 

Ο Καθορισμός των ομάδων γίνεται κύρια με βάση την ηλικία και κατά δεύτερο λόγο το αγωνιστικό επίπεδο δεξιότητας των παιδιών στο κάθε άθλημα που  αγαπούν. Με σκοπό πρώτα την ψυχαγωγία, ευχαρίστηση και κατόπιν την εξέλιξη στο άθλημά τους ..

Τα παιδία που έχουν μεγαλύτερη πρόοδο και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες θα τους δύνεται η δυνατότητα να προπονούνται και εκεί. Χωρίς όμως να αφήσουν τη βασική ομάδα τους..

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Η προπόνηση στις παραπάνω ομάδες έχει διάρκεια  μίας[1] με μέγιστο 1.30 ώρας. Η οργανωμένη και καλά δομημένη προπόνηση θα βοηθήσει ώστε να εκμεταλλευτούν τα παιδιά στο έπακρο το χρόνο αυτό για να παίξουν και να μάθουν συγχρόνως..

Το  εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι τρείς φορές για κάθε ομάδα παιδιών.

Η ώρα της προπόνησης καθορίζεται από την ομάδα μαζί με τους προπονητές  και οι αθλητές θα πρέπει να  προσέρχονται στην προπόνηση 10 λεπτά πιο μπροστά..

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ  

Οι αθλητές-τριες των ακαδημιών θα πρέπει να ντύνονται με τα ρούχα της ακαδημίας τα οποία διατίθενται από την ίδια την ακαδημία. Η ομοιομορφία στις προπονήσεις και στους αγώνες θα κάνει πιο ωραία την προπόνηση των παιδιών. Τα παιδιά φορώντας τις στολές νιώθουν ισότητα με τα άλλα  και  περήφανα..

ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες που θα λαμβάνουν μέρος οι ακαδημίες δεν καθορίζονται από την αρχή τις περιόδου. Σε συνεργασία με τους προπονητές των άλλων ακαδημιών θα διεξάγονται αγώνες στο  ΡΟΥΦ και σε άλλες  πόλεις του νομού Αττικής.. Επίσης τα παιδία θα παίρνουν μέρος σε διάφορα τουρνουά που θα διεξάγονται  στην περίοδο των Χριστουγεννιάτικων  και Πασχαλινών  διακοπών. Στόχος μας είναι τα παιδιά να παίζουν αγώνες κάθε 15 ημέρες αν είναι δυνατόν.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι  μετακινήσεις των  αθλητών στους χώρους αθλήσεως και αγώνων θα γίνονται με ευθύνη των γονέων..

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι αθλητές των ακαδημιών οφείλουν να έρχονται σε όλες της προ γραμματισμένες προπονήσεις. Απουσίες δικαιολογημένες είναι αυτές που συντρέχουν λόγοι υγείας και οικογενειακούς..

Οι αθλητές μας θα πρέπει να ακούνε και να συμβουλεύονται τον προπονητής τους στην διάρκεια της προπόνησης.

Η προσοχή τους πρέπει να είναι στραμμένη μόνο στον προπονητή τους  και στις ασκήσεις που θα εκτελούν..

Θεωρείται καλό να ειδοποιείται ο προπονητής όταν το παιδί θα λείπει από την προπόνηση.   Σε περίπτωση που το παιδί θα λείπει επανηλειμένα.  Ο προπονητής θα επικοινωνεί  με τον  κηδεμόνα…..

Οι αθλητές μας θα πρέπει να είναι  καλοί και συνεπείς μαθητές-τριες.

Η άθληση δεν πηγαίνει πίσω τον αθλητή  στα μαθήματα,  αντίθετα φτιάχνει  πιο  έξυπνα, πιο  συνεπή και πιο  υγιή  παιδιά..

Γι αυτό και η πρόοδος του αθλητή στο σχολείο είναι για μας απαραίτητη..

Οι αθλητές μας θα πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του  συλλόγου τους.

Οι  αθλητές μας θα πρέπει να τρέφονται υγιεινά και πάντα να έχουν φάει κάτι πριν την προπόνηση. Δεν επιτρέπεται όμως να έχουν φάει κανονικά γεύματα και να προπονούνται.

Ο σύλλογος  από την  πλευρά του φροντίζει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να δημιουργήσει τις καλύτερες  δυνατές συνθήκες για την άθληση των παιδιών σας.

Η επωνυμία  του συλλόγου  που ταυτίζεται με αυτή την περιοχή της ΑΘΗΝΑΣ…  έχει ως βασικό μέλημα την προώθηση των παιδιών και γενικότερα του αθλητικού δυναμικού  της περιοχής μας και όχι μόνο….

ΕΠΙΣΗΣ  Η ΑΘΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΜΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

  • Βελτιώνει την φυσική κατάσταση του παιδιού σε μια χώρα που μαστίζεται από την παιδική παχυσαρκία..
  • Φέρνει τα παιδία στο γήπεδο που σημαίνει ότι τα σηκώνει από τον καναπέ και την τηλεόραση τα απομακρύνει από τις καφετέριες το αλκοόλ και τα τσιγάρα.
  • Δίνει στα παιδιά ένα υγιή κοινωνικό περίγυρο, φίλους και παρέες από τον αθλητισμό που συνήθως, κρατούν για πάντα και είναι στήριγμα για όλη την ζωή..
  • Προωθεί την κοινωνικότητα των παιδιών, καθώς τα εντάσσει σε ένα ομαδικό παιχνίδι όπου το εμείς είναι πάνω από το εγώ..
  • Βάζει τα παιδιά στην διαδικασία να σέβονται τους κανόνες του παιχνιδιού και να ακούν τους προπονητές τους. Αυτή η νοοτροπία θα τους βοηθήσει και στην υπόλοιπη ζωή τους..
  • Παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε να αποκτήσει το παιδί πρόγραμμα και στόχους στο ημερήσιο πρόγραμμα του. Ξέρει πότε πρέπει να διαβάσει, ώστε να πάει στο γήπεδο έγκαιρα, πότε πρέπει να κοιμηθεί…
  • Η ενασχόληση του με το άθλημα του υποχρεώνει το παιδί να μάθει  από μικρή ηλικία την σωστή διατροφή, τι πρέπει να αποφεύγει να τρώει και πώς λειτουργεί το σώμα του..
  • Προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά καθώς σε όλα τα επίπεδα η άθληση είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι. Επίσης τους δίνει την δυνατότητα να εκτονωθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον…

 

ΓΙΑΤΙ Η ΑΘΛΗΣΗ  είναι   Ζ Ω Η……!!! 

Στο σύλλογο μας  λειτουργούν τμήματα  αγοριών και κοριτσιών.

01 – Μπάσκετ
02 – Επιτρ. Αντισφαίριση [πινγκ-πονγκ] 03 – Τένις για μικρούς και μεγάλους αλλά και για Ενήλικες [Αρχαρίων- Προχωρημένων] 04 – Κολυμβητικό τμήμα…για ηλικίες τριών ετών και πάνω !!!!

Τα παιδιά που γράφονται στο σύλλογο μας εκτός από τα μυστικά του αθλήματος που μαθαίνουν, δημιουργούν νέους φίλους αναπτύσσουν  κοινωνικότητά τους, ομαδοποιούνται, συνεργάζονται με τους συναθλητές τους  και τον προπονητή τους και προσπαθούν για την καλύτερη ατομική και ομαδική διάκρισή τους με πνεύμα αλληλοσεβασμού και άμιλλας…..

Οριοθετούν στόχους και προσπαθούν να τους πετύχουν, κάτι που είναι  ιδιαίτερο  για τα παιδιά…

Η αθλητική οικογένεια του συλλόγου μας περιμένει και το δικός σας παιδί να γίνει μέλος της…